Blog

Ecologische bedden zijn goed voor mens, dier en milieu

ecologisch bed

Wist je dat we 8 uur op een dag slapen? Dit is maar liefst een derde van ons hele leven. Dan is het logisch dat een bed moet bijdragen aan een goede gezondheid en een fijne nachtrust. Toch voldoen veel doorsnee bedden hier niet aan. Daarom kun je beter een ecologisch bed hebben. Maak het af met een eco matras en eco beddengoed en je weet zeker dat je goed bezig bent voor jezelf, je omgeving en het milieu.

Wat is een ecologisch bed?

Een ecologisch bed is een bed dat milieuvriendelijk is. Het ecobed is gemaakt met zorg voor mens en milieu. Dit betekent dat ecologische bedden geen schadelijke stoffen en chemicaliën bevatten die slecht zijn voor mens en dier. Dit geldt ook voor de eco bedden van Ecolife. Onze ecologische bedden zijn gemaakt van bamboe, agave, 100% biologisch katoen, linnen, Zweeds grenen hout en staal.

Waarom een ecologisch bed?

Ecologische bedden zijn goed voor mens, omgeving en milieu. Dit komt door de natuurlijke materialen die erin verwerkt zijn. Er zitten geen schadelijke stoffen in eco bedden, waardoor ze goed zijn voor de nachtrust en gezondheid. De ecologische materialen zijn soepel en licht, en zorgen voor een goede lichaamstemperatuur en een goede afvoer van overtollig lichaamsvocht.

Ook zijn eco bedden duurzaam: het ecobed gaat maar liefst 20 jaar mee, terwijl een niet-ecologisch bed slechts 10 jaar meegaat.

Ecologisch matras om het bed af te maken

Bij Zweedse bedden, zoals de boxsprings van Ecolife, bestaat het bed uit drie delen: het onderstel (de box), het matras en een topmatras. Dit alles vormt het complete slaapsysteem. Dan is het natuurlijk belangrijk dat alle delen goed op elkaar aansluiten. Een ecologisch bed kan daarom het beste ondersteund worden door een eco matras en topmatras. Een compleet ecologisch bed gaat zo’n 20 jaar mee, het topmatras ongeveer 8 jaar.

Wat maakt het ecologische matras dan ecologisch? Nou, de natuurlijke materialen die in het ecologische bed zitten. De ecologische matrassen en topmatrassen van Ecolife zijn gemaakt van agave vezels, 100% biologisch katoen en bamboe. De materialen ondersteunen elkaar en zorgen voor:

  • de afvoering van overtollig lichaamsvocht;
  • een fijne lichaamstemperatuur;
  • een licht en soepel bed;
  • een gezond slaapkamer klimaat.

Ecologisch beddengoed voor een fijne nachtrust

Met een ecologisch bed en eco matras ben je er nog niet. Ook ecologisch beddengoed is natuurlijk belangrijk voor een fijne nachtrust. Ecolife heeft eco beddengoed in de vorm van dekbedden en hoofdkussens van VegaSleep.

De hoofdkussens van VegaSleep zijn gemaakt van de plantaardige materialen 100% natuurlijke maïsbolletjes en 100% natuurlijke Vita Talalay latex. De hoes van het hoofdkussen is gemaakt van 60% Tencel, 25% maïs en 15% kapok. Ook onze ecologische dekbedden zijn gemaakt van 60% Tencel, 25% maïs en 15% kapok. Het voordeel van deze materialen is dat het eco bedlinnen:

  • een goede isolatie heeft;
  • een goede vochtregulatie heeft;
  • soepel en licht aanvoelt.

Over Ecolife

Ecolife is een ecologisch beddenmerk uit Zweden. Het merk wordt in meerdere winkels in Nederland verkocht, maar Ecolife Heemstede is de enige Brand Store die exclusief Ecolife boxsprings verkoopt. De kracht van Ecolife is dat het merk alleen gebruikmaakt van milieu- en diervriendelijke materialen. Naast ecologisch is Ecolife dus ook vegan. De ecologische bedden bestaan uit 100% natuurlijke materialen.

Om te laten zien dat het merk Ecolife daadwerkelijk voldoet aan kwaliteitseisen, heeft het drie verschillende labels:

  • Het EU Ecolabel. Dit is het officiële Europese milieukeurmerk dat laat zien dat het merk voldoet aan de strenge eisen op het gebied van milieu en kwaliteit.
  • OEKO-TEX. Dit keurmerk laat zien dat het merk Ecolife volledig vrij is van schadelijke chemicaliën en stoffen.
  • Global Organic Textile Standard (GOTS). Dit label houdt in dat onze producten tenminste 70% of minstens 95% uit biologisch geproduceerde materialen bestaan.

Wil je de Zweedse boxsprings van Ecolife eens uitproberen? Kom dan naar de showroom in Heemstede, of bekijk de pagina over onze bedden voor meer informatie over de Zweedse boxsprings en het Zweeds beddenmerk.