Over Ecolife

Hét duurzame beddenmerk met 100% natuurlijke materialen

Handwerk volgens Zweedse traditie

Ecolife is een klein Zweeds familiebedrijf. De boxsprings worden handgemaakt in Valskog. De bijzonderheden aan deze Zweedse boxsprings zijn de 100% natuurlijke materialen en de aandacht voor dierenwelzijn. We zijn een vegan merk.

Wij maken onze boxsprings van natuurlijke materialen. Voorbeelden van materialen waar wij mee werken zijn agave, vlas en linnen, bamboe en Noord-Zweeds grenen hout. Al deze materialen zorgen ervoor dat onze bedden goed ventileren, statische elektriciteit voorkomen, een aangename temperatuur hebben en stofmijt vermijden.

Één met de natuur

Materialen die uit de natuur afkomstig zijn

Wij maken gebruik van verschillende materialen die ook echt uit de natuur afkomstig zijn. Zo maken we gebruik van agave. Dit is een sterke en goed ventilerende vezel van de agave plant. Ook luxe bamboe en langzaam groeiend Noord-Zweeds grenen hout zijn rijkelijk vertegenwoordigd in onze bedden.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zorgen voor een fijne nachtrust

De bedden zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, waardoor we zelfs kunnen zeggen dat we een compleet vegan merk zijn. De natuurlijke materialen zorgen voor een optimale vocht- en warmteregulatie van onze bedden, waardoor je kunt genieten van een fijne nachtrust. Nog een voordeel is dat onze Ecolife bedden zeer duurzaam zijn.

Bamboe

Milieuvriendelijk, antibacterieel en hypoallergeen. Ook vermindert bamboe het risico op huisstofmijt.

Agave

Agave is diervriendelijk en voert overtollig vocht makkelijk en op natuurlijke wijze af.

Katoen

Katoen is een ademende stof dat veel vocht opneemt. Hierdoor blijft het bed koel aanvoelen.

Linnen

Linnen is verkoelend en antibacterieel. Absorbeert vocht en ventileert voor een fijne nachtrust.

Gecertificeerde duurzaamheid

Goedgekeurd door EU Ecolabel

Het merk Ecolife is gecertificeerd voor het EU Ecolabel, het officiële Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. En daar zijn we trots op, want alleen producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu en kwaliteit komen in aanmerking voor certificatie. Het label wordt ondersteund door alle EU-lidstaten, de Europese Commissie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Goedgekeurd door OEKO-TEX

Wij zijn OEKO-TEX gecertificeerd. Dit is een wereldwijde standaard waarmee stoffen worden getest en beoordeeld. Wij dragen het label, omdat we volledig vrij zijn van schadelijke chemicaliën en stoffen. Je kunt dus met een gerust hart in een van onze bedden slapen, want voor mensen zijn onze producten helemaal veilig.

Goedgekeurd door GOTS

Ecolife is goedgekeurd door GOTS, dat staat voor Global Organic Textile Standard. Dit betekent dat onze producten tenminste 70 procent of minstens 95 procent uit biologisch geproduceerde materialen bestaan.