Blog

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke materialen op de nachtrust

Er zijn enorm veel bedden en matrassen te koop. Veel daarvan zijn gemaakt van kunstmatige en synthetische materialen. Maar de bedden van Ecolife zijn gemaakt van volledig natuurlijke materialen. Er is een groot verschil tussen het slapen op kunstmatige materialen en het slapen op natuurlijke materialen. 

Synthetische materialen

Er wordt nog veel geslapen op synthetische materialen. Echter is dit helemaal niet zo goed voor je nachtrust en je lichaam. Dit heeft verschillende redenen.

Synthetische materialen zijn sponsachtige materialen die ervoor zorgen dat het bed slecht wordt geventileerd. Deze materialen houden juist warmte en vocht vast die broei-effecten veroorzaken.

Daarnaast gaat het matras dat gemaakt is van synthetische materialen kort mee. Dit komt omdat er zouten in lichaamsvocht (zoals zweet) zitten. Je transpireert ‘s nachts, waardoor het materiaal wordt blootgesteld aan de zouten van het lichaamsvocht. Het materiaal breekt hierdoor veel sneller af.

Als laatste zijn er schadelijke, chemische processen nodig om de synthetische producten te kunnen maken. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de mens zelf.

Natuurlijke materialen

Een bed met natuurlijke materialen is gemaakt van grondstoffen die door de natuur zelf geproduceerd worden en waaraan geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd. Natuurlijke materialen zijn hierdoor altijd gif- en chemicaliën vrij. Dit is goed voor milieu én mens. Het slapen op natuurlijke materialen brengt veel voordelen met zich mee.

Voordelen natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen in een bed en matras hebben veel voordelen:

  • Ventileert goed;
  • Neemt goed vocht op;
  • Heeft een enorm lange levensduur;
  • Is ondersteunend en comfortabel;
  • Biedt perfecte ondersteuning voor de rug en de wervelkolom;
  • Het matras is in de zomer koel en in de winter warm;
  • Is duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Verschil tussen natuurlijke en synthetische materialen

Natuurlijke materialen zijn beter voor de nachtrust dan synthetische materialen. Maar wat is dan precies het verschil? Het verschil is dat natuurlijke materialen vrij zijn van chemicaliën, iets waarmee synthetische materialen juist gemaakt zijn.

Daarnaast zorgen synthetische materialen voor slechte ventilatie omdat het vocht wordt vastgehouden. Dit is bij natuurlijke materialen niet het geval; het vocht wordt juist goed opgenomen door de goede ventilatie van de materialen.

Wil je een bed of matras dat goed is voor het milieu en voor je eigen gezondheid? Dan moet je voor natuurlijke materialen gaan. Dit is namelijk duurzaam en biologisch afbreekbaar. Synthetische materialen zijn juist schadelijk voor milieu en mens door de schadelijke processen waarmee ze gemaakt worden.

Natuurlijk bed of matras kopen?

Wil je graag een natuurlijk bed of matras kopen dat zorgt voor een goede nachtrust? Koop je boxspring dan bij Ecolife Heemstede. De boxsprings van Ecolife zijn volledig handgemaakt met 100% natuurlijke producten, waardoor je elke dag een goede nachtrust tegemoet gaat. Je vindt al onze bedden overzichtelijk op de website.