Blog

6 voordelen van Zweedse bedden

Zweedse bedden

Zweedse bedden zijn anders dan andere bedden. Dit komt omdat ze ook anders in elkaar zitten. Dit brengt veel voordelen met zich mee. We leggen je uit wat Zweedse boxsprings precies zijn, hoe ze in elkaar zitten en wat de voordelen zijn.

Wat zijn Zweedse bedden?

Een Zweeds bed is een boxspring bed dat gemaakt is van natuurlijke materialen. Zweedse bedden bestaan uit een topper, een matras en een boxspring. De topmatras dat op de bestaande matras ligt, zorgt voor een luxe uitstraling en een beter slaapcomfort.

Niet-Zweedse bedden hebben vaak alleen een matras die in zones is ingedeeld. Een Zweeds matras bij de Zweedse boxsprings heeft deze zones niet; hier heeft alleen de topper een functie.

2 soorten Zweedse bedden

Zweedse bedden bestaan dus uit drie lagen: een Zweedse boxspring, een Zweeds matras en een Zweeds topmatras. Je hebt de keuze tussen de volgende soorten.

  1. Een frame bed boxspring: een Zweeds matras wordt rechtstreeks op de Zweedse boxspring gelegd en als één geheel gestoffeerd. Je kunt de matras dus niet verplaatsen.
  2. Continental boxspring: een Zweeds matras ligt bij dit bed wel los op de Zweedse boxspring, waardoor je deze kunt draaien of verplaatsen. In Nederland zien we dit soort boxspring het vaakste.

6 voordelen Zweedse bedden

Zweedse bedden hebben veel voordelen ten opzichte van andere bedden. Twijfel je nog over het kopen van een Zweeds bed? Bekijk dan vooral de 6 voordelen hieronder en ontdek wat een Zweeds bed voor jou kan betekenen.

  1. Een Zweedse boxspring staat bekend om het super zachte en comfortabele slaapsysteem.
  2. Zweedse bedden zijn heerlijke loungebedden.
  3. Bij een echte Zweedse boxspring hoef je na circa 7 jaar alleen de topmatras te vervangen. Een Zweeds matras gaat nog jaren mee. Dit scheelt weer in de portemonnee.
  4. Zweedse bedden worden veelal gemaakt van natuurlijke materialen. Dit maakt dat de Zweedse boxspring van hoge kwaliteit is.
  5. Zweedse boxsprings zijn met de hand gemaakt, wat zorgt voor authenticiteit van elk bed.
  6. De uitstraling van Zweedse bedden is stoer en landelijk, wat ze erg in trek maakt.

Zweedse bedden van Ecolife

Ecolife is een klein Zweeds beddenmerk én een familiebedrijf. De Zweedse bedden van het beddenmerk Ecolife zijn handgemaakt in de Zweedse plaats Valskog. Ecolife staat bekend om de 100% natuurlijke materialen die verwerkt zijn in de boxsprings. Voorbeelden van dergelijke materialen waar het Zweeds beddenmerk mee werkt, zijn: agave, vlas, linnen, bamboe, biologisch katoen en Noord-Zweeds grenen hout. Al deze natuurlijke materialen zorgen voor een goede ventilatie en een heerlijk slaapcomfort. Ecolife is een compleet vegan beddenmerk uit Zweden.

Wil je de Zweedse boxsprings van Ecolife eens uitproberen? Kom dan naar de showroom in Heemstede, of bekijk de pagina over onze bedden voor meer informatie over de Zweedse boxsprings en het Zweeds beddenmerk.