Blog

Waarom je beter op een duurzaam bed kan slapen

duurzaam bed Ecolife

We slapen een groot deel van ons leven. Maar loop een willekeurige beddenzaak in en je gaat zien dat veel bedden niet duurzaam zijn. Toch kun je beter wel voor een duurzaam bed kiezen, want het zorgt voor een gezonde nachtrust. We leggen je graag uit wat duurzame bedden zijn, wat de voordelen zijn en waarom duurzaamheid zo belangrijk is.

Wat is een duurzaam bed?

Een duurzaam bed is in eerste instantie een bed dat een lange levensduur heeft. Een duurzame boxspring gaat maar liefst 20 jaar mee, terwijl een niet-duurzaam bed zo’n 10 jaar meegaat.

Ten tweede is een duurzaam bed goed voor het milieu en de gezondheid van mensen. Duurzame bedden bevatten namelijk geen schadelijke stoffen en chemicaliën. Hierdoor kunnen ze makkelijk gerecycled worden. Dit geldt ook voor de Zweedse bedden van Ecolife.

Slaap je dus liever op een bed dat langer meegaat en dat goed is voor je gezondheid en het milieu? Kies dan voor een duurzaam bed met duurzame materialen. De duurzame bedden van Ecolife zijn gemaakt van de natuurlijke materialen 100% biologisch katoen, bamboe, linnen en agave. Het bedframe wordt gemaakt van Zweeds grenen hout.

Duurzaam matras

Een duurzaam bed moet natuurlijk voorzien zijn van een duurzaam matras. Ook een duurzaam matras heeft een langere levensduur en is gemaakt van duurzame materialen die goed zijn voor het milieu. De duurzame bedden van Ecolife zijn boxsprings inclusief matras. Een duurzame boxspring gaat gemiddeld 20 jaar mee. Op de matras van een boxspring hoort een topmatras. Een goed en duurzaam topmatras gaat wel tot 8 jaar mee als je er goed mee omgaat.

De duurzame matrassen en topmatrassen van Ecolife zijn gemaakt van agave vezels, bamboe en 100% biologisch katoen. Vooral de agave vezel komt veel voor in de (top)matrassen van Ecolife. Dit komt doordat agave een luchtige celstructuur heeft die een overvloed aan vocht op een natuurlijke manier afvoert. Ook werkt agave isolerend, waardoor onze duurzame matrassen altijd de juiste temperatuur hebben. Agave geleidt nauwelijks beweging of geluid en is helemaal vegan.

Duurzaam beddengoed

Natuurlijk kan duurzaam beddengoed niet achterblijven als je een duurzaam bed en een duurzaam matras hebt. Daarom heeft Ecolife duurzame dekbedden en hoofdkussens van VegaSleep. Het duurzame beddengoed van VegaSleep staat bekend om de 100% plantaardige materialen die in alle producten zijn verwerkt.

Onze hoofdkussens zijn gemaakt van 100% natuurlijke maïsbolletjes en 100% natuurlijke Vita Talalay latex. De hoes is gemaakt van 60% Tencel, 25% maïs en 15% kapok. De tijk is gemaakt van 100% biologisch katoen. Ook onze duurzame dekbedden zijn gemaakt van Tencel, maïs en kapok. Het resultaat van deze duurzame materialen is dat het beddengoed een goede isolatie en goede vochtregulatie heeft en soepel en licht wordt.

Voordelen duurzaam bed, matras en beddengoed

  • Duurzame materialen hebben een langere levensduur dan niet-duurzame materialen;
  • Duurzame producten bevatten geen schadelijke stoffen en chemicaliën;
  • Het is milieuvriendelijk;
  • Het is veilig en gezond voor mensen;
  • Duurzaam materiaal kan makkelijk gerecycled worden door het gebrek aan schadelijke stoffen;
  • Duurzame materialen voeren overtollig lichaamsvocht op een natuurlijke manier af;
  • Duurzame materialen hebben een goede isolatie dat zorgt voor een goede lichaamstemperatuur;
  • Het duurzame materiaal is soepel en licht.

Over Ecolife

Ecolife is een duurzaam beddenmerk. In Heemstede wordt het merk exclusief verkocht in de Ecolife Brand Store. Ecolife maakt alleen gebruik van milieu- en diervriendelijke materialen. Naast duurzaam is Ecolife dus ook vegan. Onze bedden bestaan uit 100% natuurlijke materialen.

Ecolife is gecertificeerd door drie verschillende labels. Ecolife heeft het EU Ecolabel, het officiële Europese milieukeurmerk dat laat zien dat het merk voldoet aan de strenge eisen op het gebied van milieu en kwaliteit. Ook zijn we OEKO-TEX gecertificeerd, omdat het merk Ecolife volledig vrij is van schadelijke chemicaliën en stoffen. Als laatste is Ecolife goedgekeurd door het Global Organic Textile Standard (GOTS). Dit betekent dat onze producten tenminste 70% of minstens 95% uit biologisch geproduceerde materialen bestaan.

Wil je de Zweedse boxsprings van Ecolife eens uitproberen? Kom dan naar de showroom in Heemstede, of bekijk de pagina over onze bedden voor meer informatie over de Zweedse boxsprings en het Zweeds beddenmerk.