Natuurlijke materialen

Uitgerust wakker worden op 100% natuurlijke bedden

  • Vochtregulerend en ventilerend
  • Hygiënisch en hypoallergeen
  • Milieuvriendelijk en diervriendelijk
Bamboe

Goed voor het milieu en de gezondheid

Bamboe is een van onze favoriete textielsoorten die we in onze boxsprings verwerken. Niet alleen is bamboe erg milieuvriendelijk, het is ook antibacterieel en hypoallergeen. Ook vermindert bamboe het risico op huisstofmijt. Met bamboe als materiaal weet je zeker dat je heerlijk slaapt. Bamboe zorgt namelijk voor een fijne en comfortabele ondersteuning voor je hele lichaam. Ook heeft bamboe een verkoelende werking, waardoor het bed op een aangename temperatuur blijft als je er in ligt.

Agave

Voert overtollig vocht op natuurlijke wijze af

Agave is een vezel die gemaakt wordt van de agave plant. Het fijne van agave in een matras is dat de vezel overtollig vocht makkelijk en op natuurlijke wijze afvoert. Het is dus een soort warmte-isolator, waardoor je altijd in een perfecte temperatuur slaapt. Ook is agave diervriendelijk, zodat er niet gebruik gemaakt hoeft te worden van paardenhaar, maar het effect is hetzelfde.

Katoen

Ademend en soepel, voor een fijne nachtrust

We maken gebruik van 100% natuurlijke materialen. 60% van die natuurlijke materialen bestaat uit katoen. Het voordeel van katoen is dat het een ademende en soepele stof is. Het neemt vocht goed op, zodat je een fijne nachtrust hebt. Katoen voelt rijk aan en zorgt ervoor dat het bed langer fris en droog blijft voelen.

Linnen

Koel in de zomer, warm in de winter

In onze bedden gebruiken wij linnen. Linnen is een stof dat bekend staat om het vochtregulerende karakter en de hygiëne. Het kan veel vocht opnemen, zelfs meer dan katoen. Daarnaast is linnen een sterke en ventilerende stof die zich aanpast aan de jaargetijden. Hierdoor kun je in de zomer lekker koel slapen en in de winter heerlijk warm.

Hout

Stabiele frames door stevig Zweeds grenen hout

Al onze boxsprings hebben een frame dat gemaakt is van massief Zweeds grenen hout. Ook hebben ze geharde, verstevigde hoeken. Hierdoor zijn onze boxsprings erg duurzaam. In combinatie met dikke en brede frame latten zijn onze bedden erg stabiel te noemen. Om dat te garanderen, krijg je 25 jaar garantie op veer- en framebreuk.

Staal

Veren die jarenlang stijf blijven

De stalen veren in de Ecolife boxsprings hebben een warmtebehandeling ondergaan, zodat ze zeer lang hun veerkracht behouden. Ook hebben al onze bedden meerdere pocketveringssystemen, waarbij de veren afzonderlijk in hun eigen zakjes worden geplaatst. Dit geeft je maximale ondersteuning en minimaliseert de bewegingen van je partner. Dit systeem sluit ook ook piepen en geluid uit in het bed, wat een rustige nachtrust garandeert.