Blog

De voordelen van een paardenhaar topper

paardenhaar topper

Wist je dat paardenhaar een van de beste materialen voor een matras of topper is? Het is 100% natuurlijk en zeer duurzaam. En een topper of matras van paardenhaar heeft nog veel meer voordelen en positieve eigenschappen. We leggen je uit waarom je een topdekmatras met paardenhaar zou moeten kopen bij Ecolife Heemstede.

Waarom paardenhaar in matras?

Er zijn veel redenen om over te stappen op een matras of topper met paardenhaar. Naast dat het materiaal duurzaam en natuurlijk is, hebben de haren ook veel positieve eigenschappen. Zo zijn de haren veerkrachtig, soepel en zeer goed in het reguleren van vocht en warmte. Heb je het vaak warm in bed of transpireer je veel? Dan kan een paardenhaar topper of matras een perfecte uitkomst zijn.

Verwerkingsproces van paardenhaar in topper

Paardenhaar in een topper of matras wordt uiteraard eerst behandeld voordat het wordt gebruikt. Paardenhaar wordt verkregen door de staart en manen van een paard zorgvuldig te kammen. Voor één topmatras zijn gemiddeld 500 tot 2000 kambeurten nodig.

Bij de productie van een topper of matras worden de haren gesponnen en gekruld. Daarna wordt het paardenhaar langdurig gestoomd, dit vergroot de veerkracht. De warmte en het vocht, die vrijkomen door het stoomproces, laten de vezels van de haren uitzetten. Dit zorgt ervoor dat het paardenhaar elastisch en veerkrachtig wordt.

Levensduur paardenhaar topper

Een gemiddeld topdekmatras gaat zo’n 4 tot 8 jaar mee. Koop je een paardenhaar topper, dan kun je erop rekenen dat deze een lange levensduur heeft. Door de duurzaamheid van het materiaal gaat het wel 8 tot 10 jaar mee.

Voordelen topdekmatras met paardenhaar

  • Een topdekmatras van paardenhaar is 100% natuurlijk en duurzaam.
  • Paardenhaar heeft een optimale ventilatie, dit voorkomt transpireren en rillingen.
  • Paardenhaar zorgt voor een constante lichaamstemperatuur.
  • Paardenhaar heeft een verend vermogen, waardoor jouw topper of matras zich constant herstelt. Je slaapt dus elke nacht met een comfortabel gevoel.
  • Paardenhaar zorgt voor een droog en comfortabel slaapklimaat in de zomer en de winter.
  • Paardenhaar is gezond. Het voorkomt huisstofmijt, schimmel en is schoon van allergene stoffen.

Nadelen van paardenhaar in matras

Paardenhaar in een matras of topper biedt veel voordelen en weinig nadelen. Wel zorgt paardenhaar ervoor dat het topdekmatras steviger aanvoelt. Houd je hier niet van, dan is het handig om te kijken naar andere opties. Gelukkig heeft Ecolife Heemstede verschillende topdekmatrassen die zorgen voor puur comfort en een heerlijke nachtrust.

Paardenhaar topmatras kopen bij Ecolife Heemstede

Ben je overtuigd van paardenhaar in een topper en zou je er graag een willen kopen? Dat kan bij Ecolife Heemstede. Onze BJX de Luxe topdekmatras bevat een dubbellaagse kern van lang paardenhaar van extra goede kwaliteit. De topmatras is te verkrijgen vanaf € 990 en beschikbaar in 12 maten. Daarnaast zijn al onze toppers gemaakt van de natuurlijke materialen agave, bamboe en 100% biologisch katoen.

Neem contact op met Ecolife Heemstede om te informeren naar de BJX de Luxe topdekmatras of kom langs in onze showroom. Onze adviseur staat voor je klaar.