Blog

Ecolife: van oude Zweedse traditie naar succes in Nederland

Ecolife is een moderne beddenfabrikant die werkt volgens de oude Zweedse ambachtelijke traditie. Dit komt omdat Ecolife een Zweeds merk is. We vertellen je graag meer over onze geschiedenis en over onze bedden.

De start van Ecolife in Zweden

We houden met een reden vast aan de oude Zweedse ambachtelijke traditie. Onze bedden zijn namelijk handgemaakt in Zweden, in het plaatsje Valskog. De beste vakmensen werken hard om deze ‘Ecolife beds of Sweden’ te maken, allemaal met de hand. Het doel is de beste kwaliteit bedden af te leveren met een klassiek, tijdloos design.

Natuurlijke en vegan materialen staan hierbij centraal; geen paardenhaar of kunstmatige stoffen zijn in een Ecolife bed te vinden. In plaats daarvan maken we gebruik van materialen als biologische agave, natuurlijke snelgroeiende bamboe, Zweeds grenen hout en vlas. We zijn een vegan merk omdat we in willen spelen op de behoeften van mensen. Steeds meer mensen leven bewuster, eten weinig tot geen vlees en hechten meer waarde aan vegan producten. Dat is beter voor het milieu en voor de mens zelf.

Soorten Ecolife bedden

Bij Ecolife heb je veel boxsprings waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er 6 verschillende boxsprings in 15 verschillende kleuren. Het begint bij Comfort, daarna Agave en als laatste de Luxury. Deze drie Ecolife boxsprings zijn er ook in een elektrische variant. De boxsprings hebben een lengte van 200 en 210 cm en een breedte van 80 t/m 210 cm. Dit betekent dat een Ecolife bed zowel als eenpersoons, twijfelaar, tweepersoons en elektrisch bed te verkrijgen is.

Ecolife accessoires

Naast Ecolife boxsprings zijn er ook veel accessoires die je kunt kopen om je boxspring helemaal af te maken. Zo hebben we:

  • Nachtkastjes in verschillende designs en kleuren
  • Bedbanken in verschillende designs en kleuren
  • Hoofdborden in verschillende maten, designs en kleuren
  • Poten in verschillende maten en stijlen

Ecolife vestigingen

In Nederland zijn er 19 winkels die Ecolife bedden verkopen. Alleen is er maar één winkel die alleen het merk Ecolife verkoopt. En dat is de Ecolife Store in Heemstede. Het voordeel is dat wij ook volledig zijn gespecialiseerd in Ecolife boxsprings. Heb je specifieke vragen? Dan kunnen wij deze gegarandeerd beantwoorden. Dus kom gerust een keertje langs en wie weet koop jij een mooie Ecolife boxspring!