Blog

Ecolife Heemstede is de eerste Ecolife concept store ter wereld

Op 23 september 2021 is de eerste Ecolife concept store ter wereld geopend. Het Zweedse beddenmerk Ecolife Beds heeft in Heemstede hun eerste fysieke winkel geopend. Met de opening van de concept store wil het merk de Nederlandse consument kennis laten maken met slapen op een bed dat gemaakt is van 100 procent natuurlijke materialen. Nico Kromhout is de eigenaar van de winkel in Heemstede.

Eerste vegan beddenmerk van Nederland

Ecolife is een 100 procent vegan beddenmerk dat zijn oorsprong vindt in de Zweedse plaats Valskog. De bedden worden op de meest duurzame manier gemaakt volgens Zweedse handwerk traditie. Met de introductie in Nederland mag het merk zichzelf het eerste veganistische beddenmerk van Nederland noemen. Dit betekent dat Ecolife alleen maar gebruikmaakt van 100 procent natuurlijke materialen, dus geen paardenhaar of kunstmatige en synthetische stoffen. In plaats daarvan typeert Ecolife zich door het gebruik van biologische agave, biologisch katoen, natuurlijke snelgroeiende bamboe en vlas.

Nieuwe mogelijkheden met Ecolife

Eigenaar Nico Kromhout werd direct enthousiast toen hij Ecolife leerde kennen. Tegen de Heemsteedse Courant zei hij: “Ik werd meteen enthousiast door het verhaal achter het beddenmerk en vanwege de prijs-kwaliteitverhouding van de producten. De bedden van Ecolife vallen in dezelfde prijsklasse als andere luxe beddenmerken die nog wel met synthetische materialen werken. Ecolife Beds biedt de consument de mogelijkheid om een bewuste en duurzame leefstijl ook door te zetten in de slaapkamer.”

Ecolife Beds biedt de consument de mogelijkheid om een bewuste en duurzame leefstijl ook door te zetten in de slaapkamer.

Een complete lifestyle

Ecolife maakt alleen gebruik van natuurlijke materialen in de bedden. Maar ook in de nieuwe winkel wordt dit aspect doorgevoerd. Daardoor is de winkel echt een “concept store” te noemen. In dergelijke winkels worden producten als een groter geheel neergezet. Er wordt niet alleen een product verkocht, maar een complete lifestyle. Dit is bij Ecolife Heemstede ook het geval. ‘Natuurlijk slapen geeft een beter leven’, is de mening van Ecolife Beds. In de winkel is dan ook alleen gebruikgemaakt van ecologische en duurzame materialen. Ook wordt de productinformatie op een unieke manier weergegeven en is er een prachtige groene wand aangelegd in Ecolife concept store in Heemstede.

Kom eens langs in Heemstede

Wil je komen kijken in de RDW-erkende winkel in Heemstede? Dat kan van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. De winkel is gevestigd aan Binnenweg 46. Je kunt kennismaken met het gehele assortiment van Ecolife. Het is mogelijk om een boxspring te proberen en te personaliseren, bijvoorbeeld met een hoofdbord en bedpoten naar keuze. Ook kun je als bezoeker alles vragen aan Nico. De eigenaar en deskundige staat altijd voor je klaar.