Blog

Natuurlijk slapen op natuurlijke bedden van Ecolife

natuurlijk bed

Natuurlijk is slapen belangrijk. Slecht of weinig slapen zorgt voor slaaptekort, en dat zorgt weer voor veel andere klachten. Denk aan vermoeidheid, slechte focus, geen energie en irritatie. Maak een goede nachtrust daarom je prioriteit met de natuurlijke bedden en matrassen van Ecolife. Slapen op een natuurlijk bed brengt vele voordelen met zich mee.

Wat is een natuurlijk bed?

Een natuurlijk bed van Ecolife is goed voor het milieu. Het bed bestaat uit 100% natuurlijke materialen en is vrij van schadelijke stoffen en chemicaliën. De boxsprings van Ecolife bestaan uit de natuurlijke materialen agave, bamboe, 100% biologisch katoen en linnen. De veren in de natuurlijke bedden zijn gemaakt van staal en het bedframe is gemaakt van Zweeds grenen hout.

Naast dat een natuurlijk bed goed is voor het milieu, is het ook nog eens goed voor je nachtrust. Natuurlijke materialen zorgen onder andere voor een natuurlijke vochtregulatie en een aangename lichaamstemperatuur.

Voordelen van een natuurlijk bed

  • Een bed van natuurlijke materialen bevatten geen schadelijke stoffen en chemicaliën;
  • Natuurlijke bedden hebben een langere levensduur dan niet-natuurlijke bedden;
  • Natuurlijke bedden zijn veilig en gezond voor mens en dier;
  • Een natuurlijk bed is milieuvriendelijk;
  • Natuurlijke materialen in een bed voeren overtollig lichaamsvocht op een natuurlijke manier af;
  • Natuurlijke materialen zorgen voor een goede regulatie van de lichaamstemperatuur, waardoor je op een natuurlijke manier kunt slapen;
  • Een boxspring van natuurlijke materialen kan makkelijk gerecycled worden door het gebrek aan schadelijke stoffen en chemicaliën;
  • Natuurlijk materiaal is soepel en licht op het bed.

Natuurlijk matras

Als je gaat voor een boxspring van Ecolife, dan heb je zowel een matras als een topmatras. Ook de matrassen zijn gemaakt van de natuurlijke materialen agave, bamboe, 100% biologisch katoen en linnen. Het topmatras bevat agave en bamboe. Het matras onder het topmatras bestaat uit 100% biologisch katoen, linnen en agave. Bij onze Eco Luxury zit er ook pocketvering in het topmatras. Bij de Eco Comfort en Eco Agave zit de vering alleen in het onderste matras. De vering van de natuurlijke matrassen is gemaakt van het staal.

Natuurlijk slapen met VegaSleep

Wil je jouw natuurlijke bed van Ecolife helemaal afmaken, ga dan voor de natuurlijke dekbedden en hoofdkussens van VegaSleep. Dit natuurlijke beddengoed van VegaSleep staat bekend om de 100% natuurlijke materialen die in de dekbedden en hoofdkussens zijn verwerkt. De hoofdkussens zijn namelijk gemaakt van 100% natuurlijke maïsbolletjes en 100% natuurlijke Vita Talalay latex. De hoes is gemaakt van 60% Tencel, 25% maïs en 15% kapok. Ook de dekbedden zijn gemaakt van 60% Tencel, 25% maïs en 15% kapok. Het resultaat van deze natuurlijke materialen is dat het beddengoed een goede vochtregulatie heeft en soepel en licht aanvoelt. Met een natuurlijk bed wordt slapen een feestje.

Over Ecolife

Ecolife is een klein Zweeds familiebedrijf. De Zweedse bedden worden handgemaakt in Valskog. Ecolife is uniek, doordat het merk alleen gebruikmaakt van 100% natuurlijke materialen en aandacht heeft voor dierenwelzijn. Er worden dan ook geen dierlijke producten, zoals paardenhaar, in de natuurlijke bedden gebruikt. Dit maakt Ecolife een vegan merk. De uitstekende kwaliteit waarmee de natuurlijke bedden zijn gemaakt, wordt bekrachtigd door de keurmerken die Ecolife heeft gekregen. Zo heeft Ecolife het EU Ecolabel, het OEKO-TEX label en het Global Organic Textile Standard (GOTS) label.

Wil je de Zweedse boxsprings van Ecolife eens uitproberen? Kom dan naar de showroom in Heemstede, of bekijk de pagina over onze bedden voor meer informatie over de Zweedse boxsprings en het Zweeds beddenmerk.